Vedlikeholdsanvisninger Wellness

Akryl og Quaryl® – Rengjøringsvennlige overflater.

Wellness

Et kar fullt av gode egenskaper

Villeroy & Boch dusjkar er laget av sanitærporselen eller plast av høy kvalitet som akryl og Quaryl® – badekarene er laget av akryl eller Quaryl®. Quaryl® er en blanding av svært fin kvartssand og akryl. Den eksklusive materialinnovasjonen fra Villeroy & Boch kombinerer alle kvalitetsegenskapene til akryl og kvarts. I tillegg til design og komfort, utmerker Quaryl®-produkter seg med spesielt holdbar kvalitet, nøyaktig installasjon og enkelt vedlikehold. Både akryl- og Quaryl®-overflater er veldig enkle å rengjøre fordi de er porefrie og sømløse. Regelmessig behandling med en svamp og flytende rengjøringsmidler som også er egnet for plast og akryl, er tilstrekkelig for å opprettholde glansen. Kalkavleiringer fjernes lett med eddik eller spesielle kalkrensemidler. Alkaliske rengjøringsmidler, som for eksempel et enkelt oppvaskmiddel, er egnet til fjerning av fuktighetsgivende stoffer. Begge overflatene er motstandsdyktige mot alle husholdningskjemikalier.

Ekstra tips:

Små skader, for eksempel riper eller brennmerker, er enkle å fjerne på gjennomfarget plast som akryl eller Quaryl®.

For akryl bruker du et kommersielt tilgjengelig akrylpleiesett for mindre overflateskader. Med fint sandpapir (nr. 1000 eller 1200) og fin stålull kan du også eliminere små overflateskader. Slip forsiktig (overflateutseendet kan påvirkes!) i lengderetningen til fargetonen på overflaten igjen er jevn. Den samme prosedyren gjelder for blanke overflater. Ved dype skader, der materialet må etterfylles, trenger du også reparasjonssettet for akryl (artikkelnr. UCREP0037 for fargen hvit). Deretter kan glansen gjenopprettes med et poleringsmiddel, metallpussemiddel eller bilpoleringsmiddel. Hvis du har ytterligere spørsmål, må du ta kontakt med din VVS-forhandler eller installatør.

For Quaryl® må du ta kontakt vår tekniske kundeserviceavdeling via din VVS-forhandler eller installatør.

Du finner også referanseadresser på internett på https://www.villeroy-boch.no/dealer-locator/bad-og-wellness.html

Boblebadsystemer

Våre boblebad oppfyller de høyeste sikkerhets- og hygienekravene. For å sikre god hygiene er noen modeller utstyrt med spesielle dyser eller har et helautomatisk rengjøringssystem. Dette settes automatisk i drift etter at badevannet er tappet ut. Rørene blåses deretter tørre med luft. Tørrblåsingen kan også slås på manuelt, for eksempel hvis det har kommet vann inn i systemet under rengjøring av badekaret. For å sikre sikker funksjon er alle vannførende boblebad utstyrt med et spesielt deksel som samler opp hår. Dette sikrer at utpumping av vann stoppes når avløpet er blokkert.

Riktig rengjøring

Vi anbefaler månedlig rengjøring av boblebad med et godt rengjøringsprodukt. Vanlige, milde husholdningsprodukter for baderomsrengjøring kan trygt brukes til overflatene. Ikke bruk skuremidler, grove svamper eller kluter. Hardnakkede flekker kan fjernes med en svamp og flytende rengjøringsmiddel som ikke riper og som er tilstrekkelig fortynnet med vann. Kalkforekomster fjernes best med et egnet avkalkningsmiddel. Før du bruker et rengjøringsmiddel, bør man sjekke om det er ufarlig for karet eller komponentene ved å teste det på et lite synlig sted. De synlige komponentene i boblebadet, som dyser osv., kan fjernes før rengjøring (se brukerhåndboken for detaljert instruksjon).

Gode råd for enkel rengjøring

Kalkavleiringer dannes fra fordampet vann, f.eks. vann med høy hardhetsgrad og på utsatte steder i toalettet. Avleiringen av kalkrester intensiveres dersom det brukes alkaliske rengjøringsmidler (= såpeholdige rengjøringsmidler). På den annen side er de enkle å fjerne med et surt rengjøringsmiddel (= syreholdig rengjøringsmiddel), for eksempel den utprøvde, billige og kompatible eddikessensen. Såper, kosmetikk, sjampo og lignende såpeprodukter inneholder fuktighetsgivende stoffer som best kan løses opp med et såpeholdig rengjøringsmiddel (f.eks. vanlig oppvaskmiddel). Ved tap av glans eller hvis produktet har blitt mattere, har kalksåperester i økende grad blitt avsatt. I slike tilfeller vil en nok en grundig behandling med eddik eller spesielle kalkrenser fornye glansen. En fuktig klut er tilstrekkelig for rengjøring av toalettseter laget av gjennomfarget Duroplast. Ved behov kan du også bruke kommersielt tilgjengelige husholdningsrengjøringsmidler som egner seg for rengjøring av plast, som verken riper eller etser.