Online 3D baderomsplanlegger

Planlegg badet hjemmefra nå

Baderomsplan

Slik planlegger du badet riktig

Trinn 1 Baderomsplanlegging: Planløsningen

Opprett din individuelle romstruktur.

Trinn 1
Trinn 2 Baderomsplanlegging: Strukturelle forutsetninger

Sett inn vinduer, dører og tilkoblinger.

Trinn 2
Trinn 3 Baderomsplanlegging: Planleggingen

Planlegg badet helt etter dine ønsker.

Trinn 3
Trinn 4 Baderomsplanlegging: Baderomsplanen din

Få tilsendt baderomsplanen din.

Trinn 4
Trinn 5 Baderomsplanlegging: Søk etter forhandler

Få råd fra en lokal forhandler.

Trinn 5

1. Planløsningen

Lag en oversiktlig planløsning med dimensjonene for ditt bad ved hjelp av våre forhåndsdefinerte standard romformer. Hvis badet ikke samsvarer med de angitte standardformene, har du muligheten til å tilpasse målene med «LEDIG PLASS». 

Trinn 1 Baderomsplanlegging: Planløsningen

2. Strukturelle forutsetninger

For å sikre at utkastet ditt oppfyller de virkelige betingelsene, setter du inn de eksisterende vinduene og dørene samt tilkoblingene i det neste trinnet. 3D-baderomsplanleggeren tar hensyn til disse i den videre planleggingen, slik at du fritt kan designe badet uten å få noen uønskede overraskelser under implementeringen.

Trinn 2 Baderomsplanlegging: Strukturelle forutsetninger

3. Planleggingen

Velg fra ulike kolleksjoner med unike Villeroy & Boch-produkter og plasser dem på de ønskede stedene i planløsningen. Hvis en plassering ikke er mulig på grunn av strukturelle forutsetninger, vil baderomsplanleggeren varsle deg umiddelbart. Takket være de ulike visningene og perspektivene kan du tilpasse de enkelte produktene nøyaktig i forhold til hverandre og se utkastene når som helst i den oversiktlige 3D-visningen.

Trinn 3 Baderomsplanlegging: Planleggingen

4. Baderomsplanen din

Når du har fullført planleggingen av badet, kan du få utkastet og all produktinformasjon som er viktig for deg, samt andre planleggingsmuligheter tilsendt i PDF-format. For å gjøre dette, skriver du inn fornavn, etternavn og e-postadresse i feltene som er oppgitt. Etter kort tid vil all informasjonen du trenger for å implementere ditt drømmebad være tilgjengelig.

Trinn 4 Baderomsplanlegging: Din personlige baderomsplan

5. Søk etter forhandler

For å finne en forhandler i nærheten av deg, skriver du inn telefonnummeret ditt i det aktuelle feltet og velger ønsket forhandler fra listen. Da vil forhandleren ta kontakt med og hjelpe deg på en kompetent og veiledende måte med den videre planleggingen av badet ditt.

Trinn 5 Baderomsplanlegging: Søk etter forhandler

Planleggingsmaler for baderomsplanleggeren

Oppdag designene våre som er utarbeidet av utvalgte baderomseksperter i vår baderomsplanlegger nå. Start planleggingsmalene med et klikk og tilpass deretter enkelt og raskt badet i henhold til dine individuelle ønsker og behov i vår gratis 3D-baderomsplanlegger.

Planleggingsmal lite bad dusj

Planlegg et lite bad med dusj

Med de innovative utstyrskomponentene fra Villeroy & Boch kan du også forvandle et lite bad til en smakfullt møblert oase for velvære. Du kan for eksempel oppleve unikt avslappende øyeblikk av velvære i en hjørnedusj fra gulv til tak med takdusj. Et smalere servant i kombinasjon med et kompakt toalett og et plassbesparende servantskap gir mer komfort og bedre bevegelsesfrihet på et lite område. 3D-planleggingen hjelper deg med å få en visuell idé om drømmebadet.

Start planleggingsmal

Planleggingsmal lite bad badekar

Planlegg et lite bad med badekar

Når du planlegger ditt individuelt designede Wellnessbad, kan kreativiteten få fritt spillerom. La deg inspirere av mykt boblende innendørs boblebad, Wellness-dusjer i flukt med gulvet og med takdusj, elegante servanter og blandebatterier av høy kvalitet og smakfullt tilbehør. Planlegg ditt helt personlige drømmebad bit for bit med nye baderomsideer.

Start planleggingsmal

Planleggingsmal Wellnessbad

Planlegg Wellnessbad

Når du planlegger ditt individuelt designede Wellnessbad, kan kreativiteten få fritt spillerom. La deg inspirere av mykt boblende innendørs boblebad, Wellness-dusjer i flukt med gulvet og med takdusj, elegante servanter og blandebatterier av høy kvalitet samt smakfullt tilbehør. Planlegg ditt helt personlige drømmebad bit for bit.

Start planleggingsmal

Planleggingsmal gjestebad

Planlegg gjestebad

Å planlegge et gjestebad er spesielt utfordrende siden de som oftest er ganske små, spesielt hvis ideene dine går utover et enkelt gjestetoalett. For å perfekt utnytte plassen, kan du for eksempel velge et praktisk kompakt toalett eller en smalere servant. Fullfør et fullt utstyrt bad for gjester med en romoptimaliserende walk-in-dusj.

Start planleggingsmal

Planlegg et bad med vår online baderomsplanlegger

Et smakfullt designet bad er en personlig oase for velvære i ditt eget hjem – et tilfluktssted hvor du kan slappe av og regenerere i fred. Nyt denne opphøyde livskvaliteten også hjemme, enten det er et nybygg eller en oppussing.

Med vår online baderomsplanlegger kan du planlegge badet ditt virtuelt i henhold til dine ønsker og krav med bare noen få trinn.

Se video

Sjekkliste for baderomsplanleggingen

Sjekkliste for baderomsplanleggingen fra Villeroy & Boch

Vil du planlegge ditt helt personlige drømmebad sammen med en av våre autoriserte forhandlere? For å starte konsultasjonen optimalt forberedt, anbefaler vi at du fyller ut sjekklisten vår med de viktigste opplysningene om romforholdene og dine individuelle ønsker og ideer for ditt nye drømmebad. Da har du umiddelbart all informasjon du trenger for 3D-baderomsplanlegging for hånden, og baderomseksperten kan umiddelbart starte innredningen. Samtidig gir de enkelte punktene deg mulighet til å reflektere over kriteriene som er spesielt viktige for deg når du designer ditt nye bad. Kanskje vår baderomsplanlegger også vil gi deg en og annen idé til ditt nye bad.

Gratis sjekkliste som PDF:

Last ned sjekkliste

Før du planlegger badet

For å sikre at ditt nye bad oppfyller alle dine ønsker både visuelt og funksjonelt, bør du være oppmerksom på noen viktige punkter og avklare visse grunnleggende forholdene før du planlegger badet.

Vær oppmerksom på spesielle strukturelle trekk

Hvert bad har spesielle strukturelle trekk som er viktige for konkret planlegging av rommet. Hvis vann- og avløpsrørene allerede er tilgjengelige, kan plasseringen av servant, badekar og dusj i prinsippet bare i begrenset grad endres. Rådfør deg med en Villeroy & Boch-spesialpartner som en del av planleggingsprosessen for å avklare hvor mange tilkoblinger og hva slags utvidelsesarbeid som kreves. Skråtak medfører også restriksjoner som har en betydelig innflytelse på designet av badet, og som bør tas med i betraktningen i 3D-baderomsplanen. Når du pusser opp, må du også være oppmerksom på at produktene du velger må ikke være større enn at de kommer gjennom den eksisterende døren.

Tenk også på naborommene

En plaskende dusj, diskret klukkende badevann eller toalettskylling – lyder fra badet kan man ikke unngå. For at disse lydene skal høres minst mulig i de tilstøtende rommene, er det lurt å arrangere de enkelte komponentene på badet på en gjennomtenkt måte. En direkte vegg-til-vegg-kontakt med sanitære produkter bør unngås så langt det er mulig. Hvis du installerer dusjen og toalettet på ytterveggene, er støyoverføringen betydelig lavere. Ta også tilstrekkelig ventilasjon på badet med i planen. I rom uten vinduer er det en fordel med et ventilasjonsanlegg for å fjerne fuktighet og lukt.

Ta hensyn til badets bevegelsesflate og størrelse

For at du skal føle deg fullstendig vel på ditt helt personlige drømmebad, trenger du tilstrekkelig grad av bevegelsesfrihet. Hvis du planlegger et lite bad, er det spesielt viktig at du ikke overfyller rommet. En minimumsavstand på 120 x 120 cm mellom de sanitære artiklene er ideelt. Hvis du velger en walk-in-dusj uten dør, bør du også planlegge nok plass for å unngå at det spruter vann. Halvhøye skillevegger som skiller toalettet blir mer og mer populært som en detalj i rommet. Planlegg om nødvendig mer plass for dette når du designer badet. Med vår baderomsplanlegger har du på forhånd muligheten til å bli kjent med ulike varianter av baderomsdesignet.

Hva vil du ha på badet ditt?

Din egen lille oase for velvære bør være optimalt tilpasset dine behov og ønsker. Vurder derfor på forhånd hvilke utstyrselementer som er avgjørende for deg. Vil du ha både badekar og dusj, eller holder det med en av delene? Skal det monteres et bidé eller urinal i tillegg til et toalett? Hvilke elektriske apparater vil du ha behov for på badet? Hvis vaskemaskin og tørketrommel også skal plasseres på badet, må du sørge for at det er tilstrekkelig med stikkontakter i tillegg til vanntilkoblinger. Tilstrekkelig strømforsyning spiller også en vesentlig rolle for et riktig belysningskonsept.

Tips og triks for din baderomsplanlegging

Ditt drømmebad bør være en vellykket kombinasjon av stilig design og praktisk bruk. Vi har samlet følgende tips og triks for deg som du kan ta hensyn til under planleggingsprosessen.

Hvor mange personer skal bruke badet?

Det stilles andre krav til et familiebad enn til et gjestebad. Tenk på hvor mange personer som skal bruke badet nå og i fremtiden. En dobbel servant er for eksempel den perfekte løsningen hvis to familiemedlemmer ønsker å pusse tennene samtidig om morgenen. Hvis du har barn, er materialer som er enkle å regjøre en fordel. Fliser rengjøres mye enklere og raskere enn veggkledning i tre eller tapet. Villeroy & Boch CeramicPlus-finishen letter også rengjøringen av porselensoverflatene. Med tanke på valg av baderomsmøbler, bør du også vurdere hvor mye oppbevaringsplass du trenger.

Vil du planlegge et universielt utformet bad?

Tilgjengelighet er også relevant når du redesigner eller pusser opp badet. Det bør være tilstrekkelig plass for hensiktsmessig komfortoptimalisering for å sikre enkel tilgang til alle relevante objekter. Dør uten terskel og walk-in-dusj er blant annet viktige komponenter på et universielt utformet bad. Det bør også tas hensyn til individuelle monteringshøyder og utvidede funksjonaliteter for de enkelte innredningskomponentene. Tilsvarende forholdsregler gjelder for praktiske tilleggsprodukter, for eksempel ståhjelpemiddel i badekaret eller et dusjstol.

Bestem deg for en stil

Redesign av badet gir deg mulighet til å realisere en helt ny stil. Før du begynner å planlegge, bør du derfor vurdere hvilket design som passer best til dine ønsker og ideer. Skal det være tidløst klassisk eller ekstravagant og luksuriøst? Foretrekker du Country- eller Metropolitan-stilen? Er klare linjer viktige for deg, eller elsker du buede former? Hent gjerne inspirasjon fra våre inspirasjonssider og prøv ut hvordan de enkelte komponentene fungerer i din romprofil med vår online baderomsplanlegger.

Utseende og funksjon i samspill

Når du velger innredning, må du være oppmerksom både på designet og på gjennomførbarheten av de enkelte utstyrselementene. Planlegg nok skap, oppbevaringsflater og hyller slik at du senere får plass til alt av toalettartikler på en ryddig måte. Hvis det er liten tilgjengelig plass det nye drømmebadet ditt, er høyskap og servantskap ideelle. De praktiske møblene er sanne oppbevaringsvidundre og krever liten plass. Tilstrekkelig store servanter sørger for god komfort ved daglig bruk.

Sette badet i riktig lys

For å belyse ditt drømmebad på en effektiv måte, er det mulig å kombinere ulike lyskilder. Bruk for eksempel justerbare innfelte spotlights for å oppnå en grunnleggende lysstyrke og samtidig fokusere på individuelle objekter. Speilbelysning gir den lysstyrken du trenger for ditt daglige pleie- og velværeregime. Når du velger pærer, bør du vurdere de forskjellige effektene du får fra kaldt og varmt lys. Farget lys skaper også atmosfæriske effekter. Blått lys har for eksempel en avslappende effekt, mens oransje belysning sprer en behagelig varme.

Bestselgere baderomskolleksjoner

Teaserbilde kolleksjon Subway 2.0

Subway 2.0

Kolleksjonen Subway 2.0 imponerer med kraftig purisme og et stort utvalg av modeller. Med det klart definerte formspråket og de presise linjene utstråler de enkelte produktene en uforlignelig harmoni.

Planlegg et bad med kolleksjonen Subway 2.0

Teaserbilde kolleksjon Finion

Finion

Opplev estetikk i sin mest luksuriøse form med kolleksjonen Finion. Ideen om puristisk design og de presist bearbeidede materialene gir produkter av høy kvalitet som utstråler personlighet og lover høyeste grad av livskvalitet.

Planlegg et bad med kolleksjonen Finion

Teaserbilde kolleksjon Architectura

Architectura

Systemkolleksjonen Architectura oppfyller de høyeste krav til design og komfort. De kantløse, ultraflate dusjkarene er ekstra imponerende – perfekte for tidsriktig og moderne baderomsutstyr.

Planlegg et bad med kolleksjonen Architectura

Teaserbilde kolleksjon Venticello

Venticello

I kolleksjonen Venticello inngår førsteklasses design og avansert funksjonalitet en perfekt symbiose. Både porselensproduktene og baderomsmøblene imponerer med sin vektløse skjønnhet samtidig som de sørger for store praktiske fordeler innen baderomsdesign.

Planlegg et bad med kolleksjonen Venticello

Service

Vanlige spørsmål om baderomsplanleggeren

Hvordan oppretter jeg en individuell romform i den online baderomsplanleggeren?

For en individuell romform velger du i første trinn «Start» under romformene «Ledig plass». Da vises et rutenett der du fritt kan tegne inn rommet: Klikk på startpunktet og trekk linjen i ønsket retning med Drag & Drop. Så snart du slipper linjen, opprettes veggen. Gjenta dette til du kommer til utgangspunktet igjen.

Hvordan justerer jeg størrelsen på badet i baderomsplanleggeren?


Du kan også justere størrelsen på badet etter at du har plassert gjenstander i rommet – disse beholdes når du endrer romstørrelsen.

Hvordan legger jeg inn romelementer, som for eksempel vinduer og dører, på badet?

Romelementer kan legges til på badet i trinn to «Rom» under «Utstyr». For å gjøre dette, klikker du på en kategori i menyen til venstre og velger et romelement: Med Drag & Drop kan dra dette til ønsket sted på badet. Du kan også flytte på et allerede plassert element når som helst med Drag & Drop.

Hvordan legger jeg til en installasjonsvegg på badet?

Når du har bestemt romformen, kan du legge til forskjellige installasjonsvegger på badet i trinn to «Rom» under «Utstyr». For å gjøre dette, klikker du på «Vegger» i menyen til venstre og velger en av installasjonsveggene. Med Drag & Drop plasserer du dem på en eksisterende vegg på badet. Du kan når som helst velge og flytte på en allerede plassert installasjonsvegg.

Hvordan endrer jeg fargen/flisene på gulvet eller veggene på badet?

Gulv eller vegger, samt andre romelementer på badet, kan designes med ulike farger og fliser. Velg ønsket romelement i trinn to «Rom» under «Farger» i menyen til venstre. Alternativt kan du også velge ønsket element i rommet. Nå kan du velge ønsket farge eller fliser fra Villeroy & Boch ved å klikke på standardfargen.

Hvordan kan jeg lagre baderomsplanen og fortsette senere?

Du kan når som helst lagre baderomsplanen og fortsette på et senere tidspunkt ved å klikke på «Avslutt planleggingen» i trinn fire. Etter å ha fylt ut kontaktskjemaet, får du tilsendt en lenke til din individuelle plan samt en PDF med planløsningen, 3D-visning og stykkliste over artiklene. Planen din er nå permanent lagret, og du kan få tilgang til og redigere den når som helst.

Oversikt over de viktigste funksjonene for din baderomsplan

Ideell planleggingsfrihet

 • Baderomsplanløsning med dimensjoner
 • Velg en forhåndsdefinert eller opprett en individuell romform
 • Design og planlegging av badet i 3D-visning
 • Utforming av installasjonsvegger, vann- og strømtilkoblinger
 • Viderebehandling av baderomsplanprosjektet på et senere tidspunkt

Mangfoldige muligheter for baderomsplanleggingen

 • Mer enn 60 romelementer som dører, vinduer og installasjonsvegger
 • Fargetilpasning og konfigurasjon av enkelte komponenter
 • Gulv, vegger og installasjonsvegger kan flislegges individuelt

Villeroy & Boch mangfold

 • Unikt utvalg fra over 15 Villeroy & Boch-kolleksjoner og mer enn 800 Villeroy & Boch-produkter: Sanitærartikler, badekar, dusjkar, baderomsmøbler og fliser
 • Fargetilpasning av møblene ved planleggingen av badet
 • Åpning av skuffer, skapdører og toalettseter for utvalgte produkter
 • Direkte produktsøk i baderomsplanleggeren

Ditt konsept i ulike formater

 • Tilsendt planløsning, 3D-visning og artikkelliste via e-post
 • Opplev planen med Virtual Reality-visningen og gratis VR-briller i papp


Planlegg ditt bad nå

Kundeanbefalinger

Daniela Uhrich fra Lady Blog

Daniela Uhrich, Lady Blog: www.lady-blog.de

«3D-baderomsplanleggeren fra Villeroy & Boch er en av de beste på markedet. Fordelen med baderomsplanleggeren fra Villeroy & Boch er at du ikke trenger å laste ned noen programvare. Planleggingen skjer på nettet, er oversiktlig og intuitiv å bruke. Nedlastingen er rask, og hvis du ved et uhell lukker nettleseren, lagres planen. Jeg syntes det var spesielt flott at man kan få tilsendt resultatet som PDF og visualisere det med VR-briller i papp.»

Ira Hachmann, Designdots: www.designdots.de

Ira Hachmann fra Designdots

Mange priser, helt enkelt enestående

Villeroy & Boch står for en perfekt kombinasjon av funksjonalitet, komfort og design. Mange Villeroy & Boch-kolleksjoner og -produkter har allerede blitt tildelt designpriser.